Avatar
Wim Huysser

Waarom een SSL-certificaat belangrijk is om uw website te beveiligen.

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een webserver en een internet browser waardoor de verzonden gegevens beveiligd worden (bv. via een webformulier).

De grootste webbrowsers moedigen websites al enige tijd aan om gebruik te maken van een SSL-certificaat, zo toont Google Chrome al even een bescheiden waarschuwing wanneer er nog geen gebruik wordt gemaakt van https. Maar vanaf juli zal je er niet meer naast kunnen kijken door de toevoeging van de tekst “Not secure” in de adresbalk. Dit kan potentiële bezoekers afschrikken.

Geen-https-waarschuwing

Waarom dit ook voor uw website van belang is.

Door een SSL-certificaat verschijnt er een groen slotje in de adresbalk. Maar zijn er naast het vertrouwen dat je zo bij uw (toekomstige) klant wekt nog andere voordelen? We sommen de belangrijkste op:

1. Websites die een geldig SSL-certificaat hebben, krijgen een betere score in de Google zoekresultaten. Websites zonder SSL krijgen een penalty. Uw concurrent een stap voor zijn is hier de boodschap.

2. Door het SSL-certificaat kan uw website bij onze hosting gebruik maken van het vernieuwde http/2 protocol. Concreet wil dit zeggen dat uw website potentieel een stuk sneller kan inladen. Dit zorgt voor een betere user experience.

3. Gegevens die verstuurd worden via het contactformulier worden geëncrypteerd. Op deze manier is het moeilijker voor hackers om deze te onderscheppen. Uw website en de gegevens zijn dus beter beveiligd.

Doppia Vu verzorgt voor u het volledige SSL-verhaal.

Vroeger was een SSL-certificaat enkel voor de grote webshops of financiële instellingen. Binnenkort is het de standaard bij iedere website. Wilt u uw website uitrusten met een SSL-certificaat of heeft u na het lezen van deze blogpost nog bijkomende vragen? Doppia Vu staat voor u klaar.

Neem contact met ons op via het contactformulier, stuur een e-mail of bel ons op +32 50 71 14 87. We helpen u graag verder.