Avatar
Ann-Sophie Degroote

Material Design

Het is je wellicht al opgevallen wanneer je Android-tablet al de Google Chrome-app geüpdatet hebt. Google loopt namelijk alvast vooruit op Android L en rolt het nieuwe Material Design vast uit voor zijn eigen browser.

Material Design

Eén van de features waar Android-gebruikers reikhalzend naar uitkijken is officieel niet eens een feature: het uiterlijk van de geüpdatete versie van Googles besturingssysteem, Android L. Nu heeft Google al het één en ander losgelaten over Android L; zo is de Google+-app al voorzien van het nieuwe Material Design. Vanaf nu is het ook mogelijk om alvast Googles browser, Chrome, met het nieuwe uiterlijk te gebruiken.

Heel veel is er niet eens veranderd aan de app. Zo zijn er bepaalde textures zijn verdwenen en verschijnt en verdwijnt het menu aan de rechterkant met een mooie, vloeiende animatie. Ook zijn er nog kleine tweaks doorgevoerd aan het uit uiterlijk van de knopjes en de tabs, maar dat is het wel voor nu. Over het algemeen voelt de browser nog steeds vertrouwd aan en dat is misschien wel het belangrijkste.

Android Lemon Meringue Pie

Nu Google+ en Chrome geüpdatet zijn, kunnen we voorzichtig stellen dat het lijkt alsof Google zich zo langzamerhand klaarmaakt voor de release van Android L. Wanneer het nieuwe uiterlijk uitgebracht wordt, heeft Google nog niet bekendgemaakt.

Android L staat ook bekend onder de naam Android Lemon Meringue Pie. Google heeft iedere versie van Android tot nu toe een naam van een toetje of snoepje meegegeven. We zijn van cupcakes naar KitKat gegaan met daartussen namen als Ice Cream Sandwich en Jelly Bean. De volgende versie van Android kennen we tot nu toe alleen nog maar onder een codenaam; Android L.