Avatar
Wim Huysser

Hoe Peugeot De Backer een transformatie onderging

Garage De Backer onderging een heuse transformatie en er waait een nieuwe wind. De zaak is overgegaan van vader op zoon en is inmiddels officieel en exclusief Peugeot-verdeler voor nieuwe wagens. Tegelijkertijd worden bestaande klanten en eigenaars van andere merken uiteraard verder ondersteund o.v.v. onderhoud én koop/verkoop op de tweedehandsmarkt.

De autosector staat mondiaal voor nieuwe en grote uitdagingen. Op het internet lezen we dat het aankoopproces van een wagen erg veranderd is en dat terwijl de mobiele technologie een duidelijke invloed heeft op ons zoek- en aankoopgedrag en onze verwachtingen ten aanzien van auto’s.

Net nu – op het kritieke moment van deze wereldwijde verandering – opent de samenloop van omstandigheden bij Peugeot De Backer een aantal perspectieven die we op vlak van marketing niet geruisloos konden laten voorbijgegaan.

Peugeot De Backer is een jong, dynamisch en sportief familiebedrijf op zoek naar een nieuw imago en een top-of-mind positie bij Peugeot prospecten in de regio groot-Maldegem.

In eerste instantie had onze klant nood aan een duidelijkere positionering met een krachtig logo, een aantrekkelijke website met informatie die de klant zoekt en een off en online communicatietraject dat eenduidig naar hen leidt.

Doppia Vu ontwikkelde een geheel nieuwe huisstijl met een modern logo dat de bestaande logo’s van Peugeot en garage De Backer harmonieus met elkaar verbindt.

De vernieuwde huisstijl werd vervolgens doorgetrokken en toegepast op verschillende communicatiekanalen, zoals onder meer nieuwe advertenties, handelsdrukwerk, winkelaankleding, etc.

Over Peugeot De Backer

Peugeot De Backer is een familiebedrijf met 50 jaar ervaring in de automobielsector op de teller. Zij dragen een persoonlijke aanpak en een uitmuntende service hoog in het vaandel. Hun dienstenspectrum is heel divers. Je kan er terecht voor al je vragen en wensen voor je bolide. Van een klein onderhoud over financiering tot en met het ombouwen van uw voertuig voor mindervaliden.

In hun permanent streven naar de hoogste kwaliteit nemen ze enkel genoegen met het beste en wordt er voortdurend gesleuteld aan de dienstverlening, met aandacht voor bijscholing, ecologie, de strijd tegen valse km-standen en het gebruik van originele Peugeot-onderdelen. Getuige daarvan zijn de vele Awards, certificaten en attesten.