Avatar
Ann-Sophie Degroote

Business is War

In vol ornaat was de heer Jean Van Marcke, internationaal gewaardeerd expert inzake strategie en leiderschap present in de vernieuwde toonzaal van Luxor in Maldegem. En hoe. Onmiddellijk haalde de veteraan de strijdwapens boven en vuurde drie belangrijke vragen op de aanwezige ondernemers af:

1/ What business are you in?

Een op het eerste gezicht makkelijke vraag zou je denken maar bij nader inzien toch niet evident om een concreet antwoord op te formuleren. Het zette iedereen alvast aan het nadenken. Dat de ondernemers meer hersenwerk zouden krijgen werd gauw duidelijk toen de tweede vraag op hen afkwam:

2/ Welke oorlog wil je winnen?

Als bedrijfsleider en bestuurder stelde Dhr. Van Marcke zichzelf altijd deze vraag. Want vergis je niet, bedrijven voeren welk degelijk een onderlinge strijd om hun marktpositie te bepalen. Welke strijd is het waard om kapitaal, mensen en middelen voor in te zetten? Eens dat is bepaald, is het tijd voor een strategisch plan en een antwoord op vraag drie:

3/ Waar ligt de ‘center of gravity’ in jouw business?

Van Marcke kent als geen ander de sterktes en zwaktes van een onderneming in familiale handen. Dat het zwaartepunt van die onderneming zich plots op een andere plaats kan situeren, is hem niet vreemd. Daarom is het belangrijk om de ogen op het eigen bedrijf en op de tegenpartij te houden. Zo dompelde hij iedereen telkens onder in uitgekiende oorlogsstrategieën die hij omboog tot succesvolle bedrijfsstrategieën.

blog-event

Dromen, denken, durven, doen en… doorzetten

Dromen, denken, durven, doen en doorzetten is het mantra van Van Marcke. Nee je verliest de oorlog niet als je een veldslag hebt verloren. Opstaan en doorgaan is zijn advies. Met opgeheven hoofd en een nieuw plan!

Ter plaatse, rust

Dus vooraleer je opnieuw ten strijde trekt, heb je nood aan bezinning, een goed strijdplan en perfect getrainde troepen die je bijstaan. Doppia Vu blikt samen met zijn klanten terug op een inspirerende avond. Maar… the battle is just beginning!

Benieuwd welke knallende resultaten wij voor u kunnen behalen? Welke bedrijfsstrategie wij voor u uittekenen? Volg ons op facebook of maak een afspraak!

Doppia Vu blikt terug op een geslaagde avond en de foto’s op onze galerij zijn daar getuige van.