Avatar
Wim Huysser

5 takeaways van WordCamp Antwerp 2018

WordCamp Antwerp 2018

WordCamp Antwerp is een tweedaagse samenkomst rond, u kan het misschien zelf al raden, WordPress. In 2017 sloegen ze even een jaar over, maar na de succesvolle editie van 2016 kwam er dit jaar gelukkig terug een vervolg. Wij waren alvast terug van de partij!

Het was voor ons alweer een leerrijke dag. Zowel nieuwe WordPress gebruikers, alsook voor developers met al een stevig aantal jaren aan ervaring binnen WordPress konden hun hart ophalen.

Hieronder enkele key takeaways die wij noteerden van WordCamp Antwerp 2018.

Modular development voor makkelijk onderhoud.

Ook in WordPress is het mogelijk om de techniek van modulair programmeren toe te passen. Dit is niet enkele een betere manier van werken, het zorgt ervoor dat uw website na oplevering onderhoudsvriendelijk is. Op deze manier besparen we tijd én geld.

Debugging WordPress

Voor een beginnende WordPress developer kan het debuggen van het gevreesde ‘blank screen’ intimiderend zijn. Brecht Ryckaert van Combell gaf ons enkele technieken mee. Zo kan het gebruiken van de WP-CLI een grote hulp zijn bij een potentieële hacking. Hij wist ons te vertellen dat het gebruiken van het ‘wp checksum all’ een efficiënte manier is om na te gaan of er geen WordPress bestanden zijn gewijzigd, toegevoegd of verwijderd.

WordPress onderhoud

Ook voor het onderhouden van een WordPress website kan de WP-CLI een efficiënte tool zijn. We denken spontaan aan “wp plugin update –all” om in 1 command alle plugins van uw website te updaten.

Coding standards in WordPress

Thorsten Frommen van Human Made is ook een oude rot in het vak. Hij had het vooral over PHP CodeSniffer om automatisch fouten te detecteren in de PHP code.

SEO of a multilingual website

Je hebt al jaren een website voor de Belgische markt, maar wil nu ook je producten aanbieden in Nederland. Makkelijk toch? Zowel in België als Nederland spreken we Nederlands, dus je denkt niets te moeten doen. Fout! Het is best toch eens na te denken over de cultuurverschillen tussen de Belgen en Nederlands. Zo eten we in België frieten, maar in Nederland patat. Het is dus verstandig om hier toch even bij stil te staan.

Kortom, het was een dag volgepakt met inspiratie en concrete tips, top-sprekers en voldoende relevante topics. Wat mij betreft: op naar WordCamp Antwerp 2019!